کمردرد

ایندومتاسین کمر درد؛ ایندومتاسین چگونه به درمان درد کمر کمک می کند؟

ایندومتاسین کمر درد

بروز کمر درد تحت تاثیر عوامل و بیماری‌های گوناگون باعث آزار و محدود شدن حرکت افراد می‌شود. برای درمان و کنترل کمردرد، با توجه به شرایط بیماری از داروهای مختلفی استفاده می‌شود. ایندومتاسین جزء داروهای پرکاربرد در زمینه تسکین و درمان درد کمر به شمار می‌آید‌.‌ در ادامه این مقاله از اول کلینیک شما را با موارد مصرف این دارو آشنا کرده و مزایای استفاده از ایندومتاسین کمر درد را عنوان خواهیم نمود.

قرص ایندومتاسین برای چیست؟

ایندومتاسین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که معمولا به عنوان مسکن کمر درد و التهاب تجویز شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو در بسیاری از موارد جهت کاهش درد کمر مربوط به عوامل مختلف مانند کمر درد ناشی از آرتروز، التهاب مفاصل و کیست های میان کمری موثر است. با این حال، در هر صورت پیش از مصرف داروها می‌بایست نظر پزشک متخصص را دریافت کرده و دستورات و مقدار استفاده را به دقت رعایت نمود. ایندومتاسین به عنوان یک ترکیب شیمیایی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، به منظور کنترل التهاب، تسکین درد و کاهش تب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، ایندومتاسین در درمان برخی از بیماری‌ها مانند آرتریت روماتوئید، آرتروز و جوش دهانی مورد استفاده است.

همانطور که گفته شد، ایندومتاسین در دسته داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی قرار دارد و می‌توان از آن به عنوان یک مسکن استفاده نمود. در ادامه موارد مصرف و فواید استفاده از این دارو را ذکر می‌کنیم:

  1. کنترل و تسکین درد و التهاب در بیماران مبتلا به التهاب مفاصل مانند التهاب مفاصل روماتوئیدی و آرتروز.
  2. درمان التهاب در اعضای نرم و مواردی مانند برداشت دندان، ریشه کشی، آپسیس دندان، آرتریت باکتریایی و آرتریت گوش‌های میانی.
  3. درمان التهاب پستان (ماستیت) بعد از زایمان.
  4. کاهش التهاب و درد در بیماران مبتلا به عفونت‌های تنفسی مانند آنفولانزا و سرما خوردگی.
  5. درمان درد و التهاب در بیماران مبتلا به آرتیت و تنگی عروق شریانی.
  6. درمان درد و التهاب در بیماران مبتلا به درد عضلانی و مفصلی.
  7. درمان درد و التهاب در بیماران مبتلا به عفونت‌های دستگاه گوارشی مانند زخم دهان و زخم معده.

مکانیسم داروی ایندومتاسین کمر درد در بدن

عملکرد این دارو بر مبنای مهار آنزیم‌هایی که موجب تولید Prostaglandins می‌شوند صورت می‌گیرد. این آنزیم‌ها انواعی از مواد شیمیایی هستند که به ایجاد التهاب پرداخته و باعث التهاب و درد در نواحی مختلف بدن می‌شوند. با مهار این آنزیم‌ها، درد و التهاب نیز فروکش خواهد کرد. در صورت تجویز ایندومتاسین برای درمان گردن درد، توصیه می شود دستورات پزشک را رعایت کنید و دارو را به دقت مصرف کنید. همچنین ممکن است به همراه گرفتن تکنیک های فیزیوتراپی و کشیدن گردن برای حرکت به موفقیت درمانی کمک کند. به هر حال، قبل از مصرف هر دارویی برای درمان گردن درد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

سازوکار اصلی ایندومتاسین کمر درد از طریق مهار آنزیم سیکلواکسیژناز (COX) انجام‌ می‌شود که در فرایند تولید پروستاگلاندین‌ها (مولکولهای تحریک کننده التهاب) نقش دارد. با مهار این آنزیم، ایندومتاسین تولید پروستاگلاندین‌ها را کاهش می‌دهد و به این ترتیب اثرات ضد التهاب، ضد درد و خنثی سازی تحریک سیستم عصبی مرکزی پدیدار خواهد شد.

همچنین، ایندومتاسین می‌تواند فعالیت لیپواکسیژناز را نیز مهار کند که در تولید لیپوکسین‌ها و ترومبوکسان‌ها نقش دارد. ایندومتاسین کمر درد می‌تواند باعث کاهش تولید سیتوکین‌ها (مولکول‌هایی که در فرایندهای التهابی نقش دارند) شود. از دیگر اثرات ایندومتاسین می‌توان به مهار تولید عوامل رشد سریع (rapid growth factors) و تثبیت پروتئین‌های مولکول میزوتاپوزیومی (mitotically activatable proteins) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی کمر

ترکیبات داروی ایندومتاسین چیست؟

این دارو شامل ترکیبات ضد درد، اجزای غیر فعال مانند مقادیر کمی سیلیسیوم دی اکسید، ساکاروز، معمولا اکسید ریو، کربوگلوز و استارچ است. دیگر ماده تشکیل دهنده این دارو شامل بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) است که به عنوان یک ماده افزودنی ضد اکسیداسیون استفاده می‌شود. استئارات سدیم لوریل سولفات، کلرید سدیم، آرژیلات 90، تیتانیوم دی اکسید، میکروکریستالین سلولز، استارچ استئارات، پلیمر متاکریلیک این کمپلکسات، پلي پرولاکتونر، گلوکوز، ساکارز، زروز سدیم، پوباش، متیل پارابن، پروپیل پارابن از دیگر ترکیبات سازنده فرمولاسیون داروی ایندومتاسین کمر درد محسوب می‌شوند. علاوه بر این، داروی ایندومتاسین کمر درد ممکن است به شکل قرص، کپسول، شربت و شیاف تولید شده و در دوزهای مختلف به مصرف برسد.

بیشتر بخوانید: ناپروکسن برای کمر درد

فواید قرص ایندومتاسین کمر درد

فواید قرص ایندومتاسین کمر درد | اول کلینیک

مشاوره رایگان با کارشناسان درمان

اگر در ناحیه کمر و زانو دردی ناشناخته احساس می‌کنید، از کارشناسان ما مشاوره رایگان بگیرید.

نام و نام خانوادگی(Required)

تاثیر ایندومتاسین کمر درد ممکن است به میزان و شدت کمر درد در فرد وابسته باشد. آزمایشات بالینی نشان می‌دهند، استفاده از ایندومتاسین می‌تواند در کاهش التهاب و درد مرتبط با بیماری‌های التهابی مفاصل نظیر التهاب عفونی مفاصل و آرتریت روماتوئید بسیار موثر باشد. به علاوه، این دارو ممکن است در کاهش درد ناشی از شرایط نیمه قرار گیری عصب مانند سندرم فشار عصب ایسیاس که معمولا با درد شدید در ناحیه کمر و پاها همراه است، اعمال اثر کند. در این بخش به برخی از فواید مصرف ایندومتاسین کمر درد اشاره‌ می‌کنیم:

  • کاهش التهاب: این دارو به کاهش التهاب و تورم مرتبط با کمر کمک کرده و علاوه بر تسکین درد، به جبران محدودیت‌های حرکتی می‌پردازد.
  • رفع درد: این دارو می‌تواند در کاهش درد کمر تأثیر گذاشته و امکان حرکت و فعالیت روزمره را برای بیمار مهیا کند.
  • کاهش تورم: ایندومتاسین با کاهش تورم در ناحیه کمر، فشار وارد آمده بر روی عصب‌ها را کاهش داده و در نتیجه کاهش درد کمر را امکان پذیر می‌کند‌.

موارد مصرف ایندومتاسین علاوه بر کمر درد چیست؟

در برخی موارد از ایندومتاسین برای کنترل زانو درد و بهبود وضعیت التهاب زانو استفاده می‌شود. این دارو با مسدود کردن عملکرد آنزیم‌هایی که عامل تولید مواد شیمیایی التهابی مانند پروستاگلاندین هستند، آسیب‌های دردناک و التهابی موجود در زانوها را کاهش می‌‌دهد. زانو درد می تواند ناشی از عوامل متعددی مانند آسیب، التهاب و ضعف عضلات باشد. بنابراین معالجه آن با توجه به علت اصلی عارضه صورت می‌گیرد.

برخی از اشکال گردن درد مانند التهاب عضلات و مفاصل در ناحیه گردن می‌تواند از وجود التهاب در این نقاط منشا گیرد. ترکیبات داروی ایندومتاسین شامل مواد ضد التهابی و غیر استروئیدی است و با اثرات ضد درد، در کنترل درد گردن موثر عمل می‌کند.

آیا قرص ایندومتاسین مرفین دارد؟

در داروی ایندومتاسین کمر درد مرفین وجود ندارد. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، ایندومتاسین یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است؛ در حالی که مرفین یک داروی ضد درد و مسکن است. هر دو دارو جداگانه و با روش‌های متفاوت برای درمان درد در شرایط مختلف استفاده می‌شوند. با این وجود در طول دوره مصرف ایندومتاسین در صورت نیاز به مسکن، می‌توان با پزشک مربوطه درباره تجویز و مصرف داروهای آرامبخش مشورت نمود.

بیشتر بخوانید: قیمت کمربند پلاتینر

عوارض جانبی داروی ایندومتاسین

مانند سایر داروها، استفاده از ایندومتاسین کمر درد نیز ممکن است در برخی افراد با عوارض جانبی همراه باشد که از جمله این عوارض می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اختلالات گوارشی (از طریق آسیب به مخاط معده و روده)
  • معده درد
  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • نفخ شکمی
  • افت فشار خون
  • آسیب کبدی

برخی افراد نیز پس از مصرف این دارو از سرگیجه، سر درد، خواب آلودگی و گیجی شکایت دارند. همچنین برخی افراد ممکن است به این دارو حساسیت نشان داده و واکنش‌های آلرژیک مانند مسمومیت کبدی و آسم دارویی داشته باشند. پس از مصرف دارو در صورت مشاهده علائمی نظیر تیره شدن ادرار، خونریزی، عدم تعادل و … حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

نکته: هرگونه استفاده از ایندومتاسین باید با توجه به دستورات پزشک صورت گرفته و دارو را دقیقا مطابق مقدار و زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف نمود. برای جلوگیری از عوارض جانبی مربوطه لازم است دارو را با معده پر یا همراه با غذا مصرف کنید و از مصرف همزمان چند داروی ضد التهابی غیر استروئیدی بپرهیزید.

طرز استفاده شیاف ایندومتاسین کمر درد

طرز استفاده شیاف ایندومتاسین کمر درد

قبل استفاده از شیاف ایندومتاسین کمر درد دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی بشویید و به دقت خشک کنید. این کار باعث کاهش خطر ابتلا به عفونت می‌شود. اگر ساختار شیاف برای قرار دادن خیلی نرم است، قبل از جدا کردن بسته بندی فویل، آن را به مدت 30 دقیقه در آب سرد قرار دهید. سپس فویل را جدا کرده و شیاف را با کمی آب مرطوب کنید.

زانوی راست را خم کرده و به سمت چپ خود دراز بکشید. با انگشت خود شیاف را به سمت راست روده فشار دهید. پس از آن برای چند دقیقه دراز بکشید و دست کم به مدت یک ساعت از داشتن حرکات روده و دفع مدفوع خودداری کنید تا دارو به طور کامل در بدن جذب شود.

بیشتر بخوانید: شیاف کمر درد

مصرف ایندومتاسین کمر درد چه تاثیری دارد؟

در این مقاله راهنمای کامل معرفی داروی ایندومتاسین و نوع تاثیر آن بر بهبود درد کمر ارائه شد.‌ در صورت ابتلا به کمر درد و تمایل به مصرف این دارو لازم است حتما با پزشک خود مشورت نموده و مطابق دستورالعمل‌ها به مصرف دوز مناسب دارو بپردازید.

بیشتر بخوانید: خرید لوازم پزشکی خانگی

سوالات شما در خصوص ایندومتاسین کمر درد

آیا ایندومتانسین برای کمر درد خوب است؟

بله، یکی از بهترین داروها برای درمان درد کمر، ایندومتانسین است.

آیا می توان از شیاف ایندومتاسین برای کمر درد استفاده کرد؟

بله، استفاده از شیافت ایندومتاسین می‌تواند درد کمر را زودتر تسکین دهد.

مهم ترین موارد مصرف ایندومتاسین برای چیست؟

از ایندومتاسین برای کمر درد، گردن درد، درد زانو و کاهش التهاب استفاده می‌شود.

اول کلینیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *