بهترین قرص برای زانو درد؛ 12 قرص موثر در درمان درد زانو

بهترین قرص برای زانو درد را چگونه باید انتخاب کرد؟ انتخاب بهترین قرص برای زانو درد بر اساس معیار خفیف یا شدید، محل درد و نوع آسیب متفاوت است. زانو درد یکی از مشکلات شایع جامعه مدرن امروزی است که مهمترین دلیل آن میتواند تغییر سبک زندگی انسانهای امروزی و کم تحرکی باشد.
مصرف قرص برای درمان آن یکی از روشهای درمانی مرسوم برای رفع این مشکل است. یافتن بهترین قرص برای زانو درد کمک زیادی به کاهش درد زانو میکند. اگر شما هم به درد زانو دچار شدهاید و به دنبال بهترین قرص برای زانو درد میگردید، بهتر است اسامی این قرصها را در این مقال از مجله پزشکی اول کلینیک بخوانید.
بهترین قرص برای زانو درد
اتنخاب بهترین قرص برای زانو درد با توجه به شدت و نوع درد و با توجه به ویژگی های هر بیمار متفاوت است. در زمانی که درد خفیف است سعی بر آن است که با داروهای مکمل و تقویت کننده زانو که عوارض کمتری را دارند درد بهبود داده شود، اما زمانی که درد شدید است، پزشک چاره ای ندارد که از دارو های کاهش دهنده شدید التهاب و درد استفاده کند.
زانودرد خفیف و ساده
افزایش وزن، تمرینات ورزشی غیر اصولی و یا فشار بیش از حد بر روی زانو می تواند موجب ایجاد درد خفیف برروی زانو شود. این درد فعالیت های روزانه را آنچنان تحت تاثیر قرار نداده و درد بیمار با کمی استراحت بهبود می یابد. برای این شدت از درد بهتر است که از تمرینات ورزشی تقویت کننده عضلات زانو و کاهش وزن پیش از استفاده از قرص استفاده کنید. برای زانو درد در این شدت استفاده از استامینوفن به همراه گلوکوزامین و یا کندرویتین پیشنهاد می شود.
نسخه پیشنهادی
بهترین نسخه برای درد های خفیف زانو؛ استامینوفن برای کاهش درد به همراه گلوکوزامین و کندرویتین برای تقویت مفاصل و تحریک غضروف سازی است.
قرص استامینوفن (برای کاهش درد)
استامینوفن یک مسکن تببر است که در اغلب موارد برای تسکین موقتی دردهای مختلف مصرف میشود. برخی از افراد برای کاهش درد ناشی از آرتروز زانو نیز استامینوفن مصرف میکنند. این دارو به بهبود موقت دردهای خفیف تا متوسط زانو کمک میکند. حداکثر مقدار استامینوفن که یک فرد باید در یک دوز مصرف کند، ۱۰۰۰ میلیگرم است. مصرف بیش از حد استامینوفن خطر جدی آسیب به کبد را به دنبال دارد.
کپسول گلوکوزامین + کندرویتین (برای تقویت مفصل)
آرتروز های خفیف می تواند نشانی از شروع آسیب های پیش رونده بر روی زانو باشد. توصیه می شود که برای این شدت از آسیب از داروهای تقویت کننده مفصل استفاده شود. کپسول گلوکوزامین به همراه کندرویتین روزانه 1 تا 2 عدد می تواند موجب بهبود سلامت غضروف شده و با افزایش انعطاف پذیری زانو از آسیب و درد های زانو جلوگیری کند.
- دوز مصرف: گلوکوزامین ۱۵۰۰ میلیگرم + کندرویتین ۱۲۰۰ میلیگرم (روزانه ۱ تا ۲ عدد)
- منع مصرف: بیماران دیابتی و زنان باردار
زانودرد مزمن
آسیب های ورزشی شامل کشیدگی عضلات و یا پارگی خفیف رباط ها به همراه آرتروز می تواند موجب ایجاد درد بر روی زانو شود. این درد با حرکت تشدید شده و با استراحت بهبود می یابد و فعالیت های فرد را تا حد بسیاری تحت تاثیر قرار می دهد. مصرف ایبوپروفن به همراه مکمل گلوکوزامین و کندرویتین برای بهبود درد و تسکین بیماری پیشنهاد می شود. علاوه بر قرص انجام تمرینات ورزشی اصلاحی و استفاده از زانوبند های درمانی توصیه می شود.
نسخه پیشنهادی
برای دردهای مزمن زانو پیشنهاد می شود که از ناپروکسن و سلوکسیب برای کاهش التهاب و ایبوپروفن برای کاهش دردهای مزمن زانو استفاده شود. همچنین استفاده از ویتامین D به همراه کلیسم + گلوکوزامین و کندرویتین برای تقویت غضروف های زانو استفاده شود.
ناپروکسن (برای کاهش التهاب)
این قرص با کاهش التهاب اثر ضد درد دارد و برای مهار دردهای خفیف تا متوسط زانو کاربرد دارد. این قرص با مهار آنزیم های سیکلواکسیژناز می توند موجب مهار COX1 و COX2 شود. این قرص می تواند با مهار تولید پروستاگلاندین ها می تواند التهاب و درد مفاصل را به شکل موثری کاهش دهد.
- دوز مصرفی: بزرگسالان: ۲۵۰-۵۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت، بعد از غذا
- منع مصرف: زخم معده، فشار خون و بیماری قلبی
سلکوکسیب (برای کاهش التهاب)
این قرص گزینه مناسبی برای دردهای مزمن است و التهاب زانو را از بین میبرد. سلوکسیب یک مهار کننده قوی التهابی است که به شکل موثری می تواند موجب کاهش التهاب و درد زانو به شکل فوری و سریع شود. این دارو به شکل انتخابی COX2 را که یک عامل التهابی قوی است مهار می کند. این قرص مشکلات جدی بر روی معده ایجاد نمی کند و مصرف آن ایمن تر از دیگر داروهای ضدالتهابی می باشد.
- دوز مصرف: بزرگسالان: ۱۰۰-۲۰۰ میلیگرم یک یا دو بار در روز
- منع مصرف: بیماری قلبی و عروقی، مشکلات کلیوی و زخم معده
ایبوپروفن (برای کاهش درد)
این یک داروی از بین برنده درد فوری است که با تاثیر بر روی گیرنده های درد می تواند موجب کاهش ارسال پیام های درد به مغز شود. این قرص با توجه به اینکه ممکن است که تاثیر مخربی بر روی معده بگذارد و عوارض گوارشی داشته باشد بهتر است با احتیاط مصرف و حتما با وعده های غذایی مصرف شود. این دارو عموما برای کسانی که دچار آرتروز زانو هستند، تجویز می شود.
- دوز مصرف: ۴۰۰-۸۰۰ میلیگرم هر ۶-۸ ساعت (با غذا مصرف شود)
- منع مصرف: مشکلات گوارشی، نارسایی کلیه، افزایش فشار خون و بارداری
ویتامین D + کلسیم (برای سلامت استخوانها)
علاوه بر کاهش درد و التهاب، ممکن است پزشک برای تقویت استخوان ها و مفاصل ویتامین D به همراه کلسیم تجویز کند. ویتامین D موجب جذب کلسیم از روده و تقویت استخوان ها و جلوگیری از ضعف و افزایش خطر شکستگی زانو می گردد. از سوی دیگر، این دارو از تخریب غضروف جلوگیری کرده و موجب کاهش شکستگی های ناشی از ضعف استخوانی می شود.
- دوز مصرف: ویتامین D باید ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد بینالمللی (IU) مصرف شود و کلسیم۵۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیگرم روزانه (ترجیحاً در دو دوز جداگانه).
- منع مصرف: بیماران مبتلا به سنگ کلیه + سطح بالای کلسیم خون + مشکلات کلیوی
گلوکوزامین و کندرویتین (برای تقویت مفاصل)
گلوکوزامین و کندرویتین دو ماده طبیعی در مفصل زانو هستند که موجب روان شدن و عدم اصطحکاک بین مفاصل می شوند. این دو دارو موجب افزایش خاصیت ارتجاعی زانو و جذب بیشتر آب و جلوگیری از خشک شدن و تخریب مفصل می شود. این مکمل همچنین موجب فعال شدن آنزیم هایی در زانو می شود که نقش بسیار مهمی از جلوگیری از تخریب غضروف دارند.
- دوز مصرف: گلوکوزامین ۱۵۰۰ میلیگرم روزانه (میتواند در ۳ دوز ۵۰۰ میلیگرمی تقسیم شود)کندرویتین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیگرم روزانه
- منع مصرف: بیماران دیابتی و زنان باردار
زانودرد شدید
آرتروز پیشرفته، پارگی مینیسک یا آسیب لیگامانی یا نقرس یا آرتریت روماتوئید یا التهاب شدید تاندون، می تواند موجب زانودرد شدید شود. برای این شدت از درد استفاده از دیکلوفناک یا ملوکسیکام که از بین برنده التهاب است توصیه می شود. برای این شدت از درد بهتر است که از ترامادول؛ از بین برنده درد قوی، استفاده شود. در کنار مصرف قرص تزریق هیالورونیک اسید برای بهبود حرکت مفصل آرتروز توصیه می شود.
نسخه پیشنهادی
برای درد های شدید، پزشک توصیه می کند که از داروهای قویتر از داروهای ضد التهابی و ضد درد استفاده شود. همچنین پزشک برای کاهش التهاب و تحریک ترمیم غضروف ها دارو های ضد درد ضد التهابی را ممکن است که توصیه کند.
دیکلوفناک سدیم (کاهش دهنده التهاب)
این یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی برای کاهش دردهای شدید مربوط به ضرب دیدگی، نقرس و آرتروز می باشد. این دارو از طریق مهار عوامل التهابی موجب کاهش درد و تورم در مفاصل می شود. این دارو با توجه به اینکه اثر گذاری بالایی دارد به دارویی هایی مانند ایبوپروفن برای دردهای شدید ترجیح داده می شود.
- دوز مصرفی: ۵۰ میلیگرم هر ۸ الی ۱۲ ساعت بعد از غذا
- منع مصرف: زخم معده، بیماری کلیوی و قلبی
ملوکسیکام (کاهش دهنده التهاب)
این قرص برای درمان آرتریت و کاهش علائم مربوط به آن تجویز میشود. قرص ملوکسیکام درد، تورم و سفتی مفاصل شدید را به خوبی کاهش میدهد. این دارو مهار کننده انتخابی COX-2 است و نسبت به دبگر داروهای ضدالتهابی عوارض کمتری را دارد.
- دوز مصرف: ۷.۵-۱۵ میلیگرم روزانه (یکبار در روز)
- منع مصرف: سابقه زخم معده، خونریزی گوارشی، نارسایی کلیه و کبد و بیماری قلبی
گاباپنتین (کاهش دهنده درد)
این قرص زانو درد را کنترل میکند و در واقع برای کاهش دردهای عصبی به کار میرود. عصب شما پیغامی به مغز ارسال کرده تا بگوید که به عصب آسیب رسیده است. وظیفه قرص گاباپنتین این است که پیغامی را جایگزین پیغام ارسال شده از عصب میکند. بنابراین به کاهش درد کمک میکند.
- دوز مصرف: دوز اولیه: ۳۰۰ میلیگرم در روز اول، ۳۰۰ میلیگرم دو بار در روز در روز دوم، و ۳۰۰ میلیگرم سه بار در روز در روز سوم
- منع مصرف: بیماران کلیوی، افراد دارای سابقه خودکشی
قرص اسید هیالورونیک (بهبود حرکت مفصل)
سینوویال مایعی است که به صورت طبیعی در مفصل وجود دارد و موجب لغزندگی بین مفاصل می شود. اگر چه برای آسیب های شدید ممکن است که این دارو تزریق شود، اما نوع خوراکی آن نیز با توجه به شدت و نوع درد توصیه می شود. این قرص ترکیبی از اسید هیالورونیک، کلاژن و ویتامین C است که دارای تمام مواد لازم برای بهبود عملکرد پوست و مفصل می باشد.
- دوز مصرف: ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلیگرم در روز
- منع مصرف: افراد دارای آلرژی، بیماران کلیوی و زنان باردار
دیگر قرص های زانودرد
قرص زانو درد یکی از انواع درمان خانگی زانو درد است که به دلیل در دسترس بودن یک گزینه ایده آل برای تسکین درد زانوی خفیف محسوب می شود. البته قرص های زانو درد هم در دسته داروهای بدون نسخه و هم داروهای تجویزی قرار می گیرند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: درمان زانو درد با خرید زانوبند زاپیامکس
به طور کلی داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب از تولید برخی از انواع خاص مواد شیمیایی که باعث بروز التهاب میشوند جلوگیری میکنند. این داروها در درمان درد حاصل از آسیب دیدگی خفیف بافت از قبیل درد حاصل از آرتروز مفید هستند. داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب عملکردی شبیه کورتیکواستروئیدها دارند ولی مانند این داروها با عوارض جانبی متعددی همراه نیستند.
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی به صورت های دیگر نیز برای تسکین درد زانو تجویز می شوند؛ به عنوان مثال پماد زانو درد، آمپول زانو درد و پچ های ضد درد حاوی داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی برای تسکین درد زانو موثر هستند.
بیشتر بخوانید: درمان کمر درد با خرید کمربند پلاتینر اصل آلمان
مفنامیک اسید
این قرص برای تسکین دردهای عضلانی زانو و درد استخوان استفاده میشود. مصرف این قرص بیشتر از 7 روز توصیه نمیشود. مگر اینکه طبق نظر بهترین فوق تخصص زانو مصرف شود. از عوارض این قرص میتوان به درد معده، حساسیتهای پوستی، اختلالات کلیوی و کبدی، کم خونی و کاهش گلبولهای قرمز خون اشاره کرد.
ایندومتاسین
این قرص از مسکنهای قوی است که برای کم شدن درد مفاصل مثل زانودرد تجویز میشود. این دارو به صورت قرص، کپسول و شیاف موجود است و دارو برای کوبیدگی و ضرب دیدگی و درد استخوان استفاده میشود. از عوارض این قرص میتوان به گوارش، تهوع، اسهال، سردرد شدید و ناراحتی عصبی، بی خوابی و بالا رفتن فشارخون اشاره کرد.
بیشتر بدانید: درمان انواع جوش صورت با خرید دموکرافت
قرص ویتامین زانو
باید بدانید همیشه کمبود ویتامین اثرات مخربی بر زانو میگذارند. مفصلها نیز از این قائده به کنار نیستند و اثرات کمبود ویتامین سبب پیشرفت آسیب زانو و درد بیشتر خواهد شد. وقتی میزان مصرف ویتامین استاندارد نباشد عضلات ضعیف خواهند شد. بهترین قرص ویتامین برای زانو قرص ویتامین D و ویتامین گروه b است.
- ویتامین B12: بهترین مکمل مفاصل زانو، ویتامین B12 به طور خاص یک ویتامین برای اعصاب و مفاصل است. زیرا از عصبها محافظت میکند. همچنین این ویتامین برای تقویت و بازسازی استخوان زانو مناسب است و میتواند به کاهش درد ناشی از آسیبهای قدیمی کمک کند.
- اسیدهای چرب امگا ۳: اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن ماهی و سایر مواد غذایی وجود دارند که بدن را تشویق میکند به تولید آن دسته از مواد شیمیایی بپردازد که به کاهش التهاب کمک خواهند کرد. این مکملها به کاهش سفتی ناشی از التهاب در افرادی که دچار آرتریت روماتوئید هستند کمک میکند.
قرص چای سبز
چای سبز حاوی ترکیباتی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب بسیار قوی هستند و میتوانند در کنترل درد مفصل سودمند باشد. همچنین این چای باعث کاهش تخریب غضروف زانو میشود. افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید با مصرف این چای از یک آنتی اکسیدان خاص به نام EGCG، بهره میبرند که از تولید مولکولهایی که باعث آسیب مفاصل میشوند، جلوگیری میکند.
کلام آخر
درد زانو اغلب مانع انجام کارهای روزمره میشود. روشهای درمانی بسیاری برای مقابله با مشکلات زانو وجود دارد، اما راحتترین آنها انتخاب و مصرف بهترین قرص برای زانو درد است. در صورت مشاهده دردهای خفیف تا متوسط میتوانید مشکل خود را با مصرف قرصهای مسکن، آرامبخش و داروهای OTC مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن درمان کنید. همچنین ممکن است برای درمان درد حاد و شدید زانو، قرصهای تجویزی و داروهایی با دوز بالاتر مثل مهارکنندههای NSAID یا COX-2 نیاز باشد.
پرسش و پاسخ در مورد قرص برای زانو درد
بهترین آمپول برای زانو درد به تنهایی برای کاهش درد کافی است؟
خیر تزریق آمپول در کنار داروهای مکمل مانند مسکنها و انجام حرکات اصلاحی بسیار موثر است.
بهترین میوه برای زانو درد کدام است ؟
میوههایی که سرشار از ویتامین E هستند و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی باشند.
بهترین قرص برای زانو درد چه تاثیری روی زانو دارد؟
این قرصها به کاهش التهاب کمک کرده و به بازگشت توانایی بیمار کمک میکنند.